Вход
нова парола
Въпроси и отговори

Каква е идеята?

Идеята на регистърът е да се спрат или поне намалят кражбите на велосипеди в България като се направи по-трудно пласирането на крадени колела. Велосипедите се регистрират по вид, производител, модел, цвят, материал и сериен номер на рамата. Регистърът осигурява сигурност при сделките на велосипеди втора ръка.

Платформата осигурява лесен достъп до картона на велосипеда директно от http://veloregister.bg/bike/номер. Всеки потребител може да има неограничен брой регистрирани колела, като за всяко могат да се прилагат до 4 снимки.

Силно препоръчително е стикер за велосипед да бъде закупен, защото осигурява надеждна маркировка. Водо, слънце и термоустойчив, стикерът, който предлагаме, се сваля изключително трудно и оставя следа на мястото, където е бил. Това носи допълнителна защита, будейки съмнение при опит за продажба на откраднато колело. В краен случай, изображение на стикер може да се разпечата от профила на потребителя.

Къде да намеря серийния номер на моя велосипед?

Задължително е да се попълни и серииният номер на рамката на велосипеда (при различните марки велосипеди той се намира на различно място), Места за серииния номер това Ви дава по голяма сигурност срещу кражба и преждeвременно отлепяне на стикера. На катинката вдясно са показани местата, където може да се намира. Най-често е набит под педалите. Ако виждате повече от един номер запишете ги в различните полета за сериини номера.

Къде се залепва регистрационният стикер?

Препоръчваме да залепите стикера в рамките на мястото обозначено на картинката. Така ще бъде максимално видим и ще предотврати посегателство срещу велосипеда. Място за залепване на стикера Стикерите, които предлагаме, са водо, слънце и термоустойчиви. Много трудно се разлепват като при процеса боята на велосипеда ще бъде наранена. Ако изберете да не закупувате стикер, а да разпечатате такъв от профила на велисипеда ви, залепете го здраво към рамката и изолирайте от влага.

За колко време е регистрацията в veloregister.bg?

Регистрацията е за срок от 5г.

Как става регистрацията?

Това става по два начина:

  • Чрез закупуването на защитен стикер с уникален номер (който се залепя на рамката на вашия велосипед), и въвеждането на номера му в нашата форма за регистрация.

  • Вторият начин е директно през системата, но при този начин на регистрация собственикът не получава стикер.